Patrick Blockx

5° dan Aikido Aikikai

Patrick Blockx beoefent sinds 1993 aikido. Hij start in Shoshin Dojo Tienen onder leiding van sensei Leirs (2° dan). Al snel vult hij deze trainingen aan met stages bij Van Marcke shihan (6° dan), sensei Luc Vermeulen (6° dan), Iwagaki shihan (7° dan), Yamada shihan (8° dan), Sugano shihan (8° dan) en Tamura shihan (8° dan).

In 1999 neemt Patrick de leiding over in Shoshin Dojo en laat deze samenvloeien met Aikido Satori Tienen onder leiding van sensei Mathijs (2° dan) en sensei Vandevelde (1° kyu). Patrick behaalt in 2000 shodan, in 2003 nidan en in 2007 sandan onder leiding van Sugano shihan (8° dan).

In 2004 neemt hij Aikido Satori Tienen over als leraar – voorzitter.

Op zoek naar een dynamisch en efficiënt aikido ontdekt hij het aikido van Leclerre shihan (7° dan), Tissier shihan (8° dan) en Endo shihan (8° dan). Het aikido van Christian Tissier geeft hem een duidelijk beeld van hoe aikido kan en moet werken. Vanaf 2010 trekt hij maandelijks naar de trainingen in de dojo van Tissier shihan te Vincennes (Parijs) en stages van Tissier shihan en Endo shihan in België en in onze buurlanden. Patrick behaalt in 2011 yondan onder leiding van Tissier shihan en Leclerre shihan.

Onder leiding van Leclerre shihan en Tissier shihan wordt Patrick aanbevolen aan Aikikai HOMBU Dojo Japan voor zijn 5° dan aikido aikikai.
Hij verkrijgt deze in januari 2017.